Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Búcsú a 2014 évtől PDF Nyomtatás E-mail

Búcsú a 2014 évtőlDecember 9-én meghívtuk tagjainkat, a családtagokat, barátokat egy vidám évbúcsúztató batyubálra. Ünnepségünkre most is sokan érkeztek finom házi süteményekkel, saját készítésű borral, pálinkával. Gyorsan vidám hangulat kerekedett, ahol tagok és a vendégek együtt ropták a táncot. A vezetőség meglepetést is tartogatott a meghívottak számára.

 

 

Most már hagyomány az egyesületünknél, hogy az év végén batyubált rendezünk. Mindig sokan vesznek részt ezen a találkozón, ahol a karácsony megünneplése mellett, az ó évet is búcsúztatjuk. Jó alkalom ez arra, hogy barátok és vendégek beszélgessenek egymással, megismerjék közelebbről az új tagokat, és arra is alkalom, hogy házi süteményekkel és ízletes italokkal kínáljuk meg egymást.

A zenét Baranyai László szolgáltatta, aki a vendégek ízlésének megfelelő nótákat játszott le a táncra perdülő embereknek. Sikere volt az ötvenes – hatvanas évek slágereinek, népszerű operettek betétdaloknak, de a magyar nóták sem hiányoztak a repertoárból. Az emelkedett hangulatot az is jellemezte, hogy a tagok magyar nóták éneklésébe kezdtek, és egymás után dalolták el a kedvenc nótájukat.

Az igazi meglepetés akkor következett, amikor megérkezett Suplicz Mihály, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Művészeti vezetője. Sokan üdvözölték ismerősként, hiszen táncművészként városszerte megalapozott hírnévre tett szert, és sok tagunk unokáját is tanította a Vasas Táncegyüttes utánpótlás, ifjúsági csoportjában. Azonban nem hagyott sok időt az ünneplésre, mindenkit felállított az asztalok mellől, és egy nagy kört alkotva elkezdte tanítani a kalocsai lassú csárdás lépéseit.

Bár először bicegve és csámpásan, de később már rutinosan lépegetett mindenki. Rövid időn belül a pörgések és forgások után valamennyien együtt ropták a táncot. Akkora sikere volt a bemutatónak, hogy alig akarták elengedni Suplicz Mihályt, aki búcsúzóul megígérte, hogy máskor is szívesen vesz részt, az egyesület hasonló rendezvényein.

Végül „vonatozással” fejeződött be a batyubál. A hangulatról csak annyit mondanék, hogy volt olyan tagtársunk, aki el sem akart jönni, hivatkozva arra, hogy nagyon fáj a térde, de amikor haza indultunk odajött hozzám és azt mondta, nem bánja, hogy mégis rászánta magát a részvételre, mert a végén már úgy belejött a táncba, hogy elmúlt a térdfájása.

 

KES

 

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!