Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Látogatás a Planetáriumban PDF Nyomtatás E-mail

2015.05.21.

Május 21.-én csütörtökön indult kis csapatunk a Dózsa mozi előtti buszmegállóból. Az időjárás nem igazán kedvezett a kiránduláshoz, már induláskor cseperegni kezdett az eső. Az utazás nem volt fárasztó, nem volt sok utas, mindenkinek jutott kényelmes hely. A megérkezés is rendben lezajlott igazán az eső sem zavart bennünket.

Időben érkeztünk, a jegyvásárlás után még volt lehetőségünk körülnézni a körfolyosón. Megcsodálhattuk az égboltról készült különleges fényképeket és az űrutazással kapcsolatos eszközöket.

Végre elkezdődött az előadás és bemehettünk a Planetárium kupolatermébe.

Sokan közülünk csak most először, vagy nagyon régen voltak itt, így tanakodtak, hova lehet ülni, hogy mindent jól láthassanak. Amikor helyet foglaltunk, és elkezdődött az előadás, úgy éreztük, mintha a valódi csillagos eget néznénk. Az élmény tökéletes volt. A látványról a különleges vetítőműszer, a planetárium-gép, valamint a több mint félszáz kiegészítő effektus-vetítő és speciális vetítő gondoskodott.

A műsor, amire kíváncsiak voltunk, az a „Csodálatos Univerzum” című előadás volt. A térhatású alkotás lenyűgözően mutatta be a naprendszerbeli bolygók világát, az űrkutatást, a különféle űrszondákat, teleszkópokat és az  űrrepülőgépet. Ezeken kívül még betekintést nyerhettünk az idegen galaxisok világába is. Az első, teljes egészében magyar forgatású 3D-s mozifilm mindenki tetszését elnyerte, inspirálva bennünket arra, hogy máskor is tegyünk látogatást a planetáriumban.

 

A visszaindulás is zökkenőmentesen lezajlott, és élményekkel gazdagon ellátva érkeztünk haza.

 

KES

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!