Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Pihenés a természetben PDF Nyomtatás E-mail

2015.06.17.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete tagjait mindig érdekelte a körülöttünk lévő természet. Semmi sem tud nagyobb tapasztalatot nyújtani, mint a személyes élmény és a közös kirándulás. Már máskor is voltunk a Kádár-völgyi Arborétumban, most is elhatároztuk, hogy jó időtöltés lesz számunkra egy kirándulással egybekötött szalonnasütés és beszélgetés.

Az Arborétum védett természetvédelmi terület, délről a Kertváros, nyugatról a Béke városrész és keletről a Technikum városrész határolja. Megérkezés után az Alsófoki-patak mentén indultunk el, megcsodálni az örökzöld lombhullató fákat, a cserjéket és tujákat.  Elidőztünk a hamisciprusok alatt és megnéztük a borókák széles fajváltozatait. A patak mellett lévő utat egyfajta tanösvényként alakították ki, még egy fából készült gyaloghidat is építettek a patakon át.

A séta után kényelmes fapadok, asztalok és szalonnasütő hely vár bennünket, hogy legyen hol megpihenni a tanösvény végigjárása után. Gyorsan előkerültek a szalonnasütéshez szükséges eszközök, a finom házi szalonnák, kolbászok és az elmaradhatatlan hagyma és kenyér.

A szalonna finom volt, a környezet hangulatos és a társaság meg vidáman nevetgélt egész délután.

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!