Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Meghívó a Múzeumok éjszakájára PDF Nyomtatás E-mail

2015.06.20.

Az Intercisa Múzeum meghívta Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete tagjait június 20.-ra a „Múzeumok Éjszakája” programsorozatára.

A Római Kőtár és Romkertnél várták az érdeklődőket az Intercisa Múzeum régészei és munkatársai. Délutáni családi programokkal kezdődött, majd szakvezetéssel folytatódott a Római kőtárban és a fürdőben a látványos bemutató.

Egyesületünk tagjai folyamatosan érkeztek az Öreghegyi táborhelyhez családdal, unokákkal együtt. A találkozás a kőtár pihenőhelyén a diófák alatt volt, ahol az előkészületek folytak az ókori piknikhez. Rövid pihenő után egyesületünk tagjai elindultak a régész által vezetett szakvezetésen és az íjásztalálkozón.

Közben az unokák részt vettek a kézműves foglalkozáson, és élvezettel játszották azokat a játékokat, amit már az ókori gyerekek is ismertek. A bátrabbak közülünk felvették a római kori ruhákat és kipróbálták a fegyvereket. Hamarosan rájöttünk, hogy ebben a korban elég nehéz viselet a páncél, a sisak és a fegyverek. A piknik után még előadásokat hallgattunk arról, hogyan éltek a hétköznapi emberek és a katonák a római korban.

Néhány tagtársunk még estére is ott maradt a kőtárban, hogy megnézze a Dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes Szent Iván napi tűzugrását.

 

2015-05-20 KES

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!