Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Kitüntették Suhay Józsefnét PDF Nyomtatás E-mail

2015.09.30.

Vezetőségünk tagját Suhay Józsefnét részesítették elismerésben a Szent Panteleon korház ötven éves jubileumi ünnepségén. Suhay Józsefné szülésznőként kezdte, majd műtősnői feladatok ellátásával bízták meg. 1982.-től a megalakuló Központi Műtőszolgálat vezető asszisztensének nevezték ki. A kórházban eltöltött 47 év odaadó, precíz szolgálatáért, példamutató szorgalmáért, fáradhatatlan aktivitásáért kapta meg az elismerést-

Ötven éve adták át a Szent Pantaleon Kórházat. A jubileum alkalmából a Bartók színházban köszöntötték az intézmény egykori és jelenlegi dolgozóit. Az ünnepségen dr. Mészáros Lajos főigazgató beszélt a kórház múltjáról és arról a fejlődésről, ami ötven év alatt történt a kórház életében. Dr. Dorkota Lajos beszédét úgy fejezte be, hogy idézte egy beteg köszönetét a gondos ápolásért. Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere köszönetet mondott a dolgozóknak az áldozatos munkájukért. Dr. Jákics József főorvos arról beszélt, milyen volt a munka a kórház fertőző osztályán.
Dr. Barát Károly főorvos Szent Pantaleon életéről tartott előadás, dr. Sebestyén Margit osztályvezető főorvos a szemészeti osztályon folyó munkát ismertette meg a hallgatókkal.

Suhay Józsefné. 1956-ban szülésznőként kezdte pályafutását a kórházban. 1960-ban műtősnői oklevelet szerzett, majd 1970 márciusától a szemészeti osztály főnővéreként a műtősnői feladatokat is ellátta. 1982. február 1-jétől a megalakuló Központi Műtőszolgálat vezető asszisztensének nevezték ki. Tíz éven keresztül nagy precizitással, odaadással látta el e feladatkört. 1992. március 1-től a szemészeti műtő részlegvezető műtősnője, valamint vezető műtősnő helyettes 2001-ig. Óriási munkabírása mindig példaértékű a fiatalabb munkatársai előtt. Nagy odafigyeléssel sajátította el a legújabb műszerek használatát, a legmodernebb műtéti eljárások műszerelését, és az eszközök üzembiztos tisztításának betanítását. Szakmai ismeretei, segítő, jobbító szándéka a kórház és a város határain túl is megbecsült és elismert műtősnői és orvosi körökben egyaránt. Munkája elismeréséül 1996-ban Szent Pantaleon Emléklappal tüntette ki az intézet vezetése. Ebben az esztendőben vonul nyugdíjba, átadva a stafétabotot fiatalabb kollegáinak, akik az ő gondoskodó szárnyai alatt nőttek fel, ismerték meg a szakma szépségét, fortélyait..

 

2015-09-30 Kes

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!