Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Egészségnap a Városalapítóknál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kóbor Etelka   
2011. szeptember 10. szombat, 09:47

Egészségnap(2011. szeptember 08. - ISD Dunaferr Kokszolói Kft Oktatási Központ)

 

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete mindig nagy hangsúlyt helyezett az egészség megőrzésével kapcsolatos előadásokra. Ezért került megrendezésre 2011. szeptember 08-án,

az ISD Dunaferr Kokszolói Kft Oktatási Központban két program, aminek a „Vitaminok szerepe az egészség megőrzésében” és az „Influenzaoltások fontossága idős korban” volt a témája.

A program keretén belül lehetősége volt a résztvevőknek vércukor, vérnyomás mérésére és a testsúly kontrolálására.

A rendezvény végén a tagok, tesztkérdések megválaszolásával adtak számot az előadások alatt megszerzett tudásukról.

 

 

 

 

Már a gyülekezés sem volt szokványos a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete tagjai számára, hiszen az ISD Dunaferr Kokszolói Kft Oktatási Központjába nem volt egyszerű a lejutás. A Lidl áruház parkolójában várták a tagtársak egymást, hogy személygépkocsival eljussanak a Duna parton lévő szabadidő parkba, ahol az előadásokat tartották. Szerencsére verőfényes napsütés fogadta a résztvevőket, így tagjaink megcsodálhatták a rendezett parkot és a szépen berendezett előadó termet. Mire mindenki megérkezett a konyhában már nagy sürgés – forgás fogadta a vendégeket, hiszen az ebédnek délre készen kellett lenni.

 

Üdvözlés után előkerültek a táskákból, szatyrokból a sütemények, üdítők és a házi borok, hogy a tagok egymást kínálva kívánjanak jó egészséget. A kívánság most különösen aktuális volt, hiszen a mai nap mottója az „Egészségnap” volt, aminek a lényege az egészséges életvitel és a betegségek megelőzése volt. Ez az egyesület tagjai számára fontos kérdés, hiszen a tagok átlagos életkora meghaladja a hetven évet. Már pedig ebben a korban fontos az egészség, hiszen senki sem szereti a korházban tölteni az idejét, inkább tesz azért, hogy jó egészségben élje le hátralévő éveit.

 

Az első előadó Bakonyi Csaba volt, aki Budapestről érkezett, és a vitaminokról beszélt a hallgatóknak. Elmondta mennyire fontos a szervezet számára az, hogy elegendő vitamin álljon a rendelkezésére. Elmondta, melyik mire használható, és hogyan segítik az immunrendszert a betegség megelőzésében a vitaminok. Az előadás akkor vált érdekessé, amikor az előadó felsorolta, gyümölcsben és zöldségben található vitaminokat és ásványi anyagokat, és elmondta azt is, ezek az anyagok melyik betegség megelőzésében játszanak jelentős szerepet. Ezután nem csoda, hogy még majdnem egy óráig kellett az előadónak a tagok által feltett kérdésekre válaszolni.

Az ebéd mindenkinek nagyon ízlett. Bár csak egy „egyszerű” pörkölt készült burgonyával, mégis a tagokból rögtönzött főző csapat igazán remekelt. A fűszerek íze pompás harmóniát alkotott a többféle húsból készült pörkölt ízével.

Rövid pihenő, kávé és sütemény elfogyasztása után, máris következett a második előadás, aminek a témája az „Influenzaoltás hatása idős korban” volt. Dr. Mészáros Ibolya igazán remek előadónak bizonyult. Mindenki számára érthetően magyarázta el, miért olyan fontos, hogy ezt az oltást idős korban mindenki megkaphassa. Az előadás után itt is nagyon sok kérdés merült fel a hallgatókban.

 

A kérdések megválaszolása után következett a tagok egészségének a felmérése, cukor, vérnyomás és súlymérés. Ez nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen négyen itt szembesültek azzal, hogy a vércukor szintjük bizony elég magas. Dr. Mészáros Ibolya mindjárt tanácsot adott ezeknek a tagtársaknak, és javasolta, problémájukkal azonnal forduljanak a körzeti orvosukhoz. Már ezért érdemes volt az egészségnapot megrendezni!

De még nem ért ezzel véget a program, most következett a tesztlap kitöltése, amiben a tagok arról adhattak számot, mennyire figyeltek az előadás alatt és mit jegyeztek meg a hallottakból.

Következett az értékelés, amiből kiderült, a hallgatók sokat tanultak az előadásokból. Végül mindenki kapott egy kis apró ajándékot, hogy emlékezetessé tegye ezt a napot.

 

Közös beszélgetéssel végződött az „Egészségnap”, ahol a tagok egymás között beszélték meg az aktuális eseményeket. A délelőtt tíz órakor kezdődő program, délután hat órára ért véget, amikor a tagok ismét kocsiba ültek, hogy eljussanak a városba.

Köszönet a szervezőknek és azoknak, akik aktív munkájukkal lehetővé tették, hogy ez a program eredményes legyen!

 

 

 

Kóbor Etelka

Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete titkár

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!