Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Karácsonyi ünnepség - évbúcsúztató, + kiállítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kóbor Etelka   
2011. december 17. szombat, 14:54

Évbúcsúztatót tartottak Dunaújváros alapítóiVidám karácsonyi hangulatban telt el a batyusnál a Dunaújváros Alapítóinak Egyesületében. Az ünnepi rendezvény a 2011. október 13-án, 15 órai kezdéssel került megrendezésre a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tornatermében.
A rendezvény színvonalát nem csak a műsor és a Parádi Testvérek szolgáltatta zene emelte, hanem Móder Dezső tagtársunk festményei is.


Minden évben megrendezésre kerül az egyesületben a télapó ünnepség, ami egyben évbúcsúztató is a tagok számára. Most is remek hangulatban kezdődött a batyus bál, ahol először a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói olvastak fel verseket az összegyűltek számára.
A szavalatok után Futó István, az iskola igazgatója idézett pár szót az egybegyűlt hallgatósághoz. Elmondta, hogy a Dunaújvárosi Főiskola közreműködésével szeretnének egy kiadványt szerkeszteni, amiben Dunaújváros múltját, építésének történetét, és az 1950-1960-ban a városban dolgozó emberek életét szeretnék megírni. Kérte a jelen lévő városalapítókat, hogy segítség munkáját, mondják el történetüket, emlékeiket, és ha vállalkoznak rá, szívesen venné, ha szerepelnének abban a videóban, amit erről a témáról készíteni szeretne. Természetesen tagtársaink, igen szívesen jelentkeztek, hogy történetükkel segítsék a kutatói munkát, és vállalták, hogy megkeresésük esetében szívesen mesélnek a múltban történtekről.
Ezután Móder Rezső szobrászművész és festő mutatta be a rögtönzött tárlaton elhelyezett képeket. Elmondta, melyik képet mikor készítette, és beszélt a képek hangulatáról. Érdekesség képen bemutatta két képét, amik azonos témát ábrázoltak, csak az egyik harminc évvel ezelőtt, még a másik az idei évben készült. A képeken jól látható volt a művész technikájának a fejlődése az elmúlt harminc év alatt. Utána megmutatta azokat a kitüntetéseket, amit a művészi munkájának elismeréséért kapott.
Ezután következett a beszélgetés és a zene. A Parádi testvérek jó hangulatot teremtettek a hallgatók számára, így rövid időn belül a tagok táncra is perdültek. Előkerültek a sütemények, pogácsák és a boros palackok is, amivel szívesen kínálták egymást a batyubál résztvevői.
A jól sikerült ünnepség után, bár fáradtan, de jó hangulatban távoztak a résztvevők.

 

 

 

Az eseményen készült fotók megtekinthetők ide kattintva.

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!