Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Hogy védjem meg magamat? PDF Nyomtatás E-mail

Aikidó bemutatón vettek rész a dunaújvárosi alapítókA néni öregesen bandukolt az utcán, kezében a bevásárló szatyorral. Most kapta meg a nyugdíját, éppen ideje volt beszerezni azokat az élelmiszereket, amik már jócskán elfogytak a kamrába, na meg a hűtő is üresen állt a konyhában.
A fiatalember már vásárláskor figyelte a nénit, és feltűnt neki, hogy a boltban a fizetés után, még elég sok pénz maradt a pénztárcában. Gondolta, itt a jó fogás, csak el kell indulni az öregasszony után, és egy néptelen utcasarkon el kell venni tőle a táskát. Hamar adódott egy lehetőség, mert az egyik utcai lámpa nem világított és a közelben sem volt senki. Már csak elhatározás kérdése volt, hogy a néni után iramodjon és egy gyors mozdulattal rángatni kezdje a táskáját.
Az első meglepetés akkor érte, amikor rádöbbent, nem is olyan könnyű kikapni a táskát az idős asszony kezéből. Hiába rángatta, a néni nem ijedt meg, mit azok, akikkel eddig dolga volt. A második kellemetlenség akkor érte, amikor a néni egy gyors fordulatot tett, letámasztotta a bal lábát, és rácsapott arra a kezére, amivel a táskát rángatta. Majd legnagyobb megdöbbenésére, érezte, amint a néni a szabad kezével az arcába kap, miközben a nála lévő esernyő nyelével egy nagyot üt a lábára.
Na, ennek fele sem tréfa, gondolta a rabló és amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan el is szaladt, feledve sajgó térdét, ami ugyan csak fájt az esernyő ütése után!

 


Kedves olvasó! Ez a történet nem történt meg, de megtörténhet, és az, hogy az idős emberek ne ijednek meg, és helyesen reagáljanak egy ilyen veszélyes helyzetre, az a Dunaújvárosi Aikido Önvédelmi Klub tagjainak, köztük Kiss Béla Dezső, 3.danos mesternek köszönhető, aki bemutatta azokat a gyakorlatokat tagtársainknak, amivel hasonló helyzetekben megvédhetik magukat.
Mint megtudtuk, az Aikido olyan harcművészeti sport, amely olyan önvédelmi technikákat alkalmaz, amit mindenki könnyen elsajátíthat. A mozdulatok könnyen megtanulhatók, és kellő gyakorlással, kitartással bárki elsajátíthatja azokat.
A látványos bemutató után, bátrabb tagtársaink ki is próbálhatták azokat a gyakorlatokat, amiket Az Aikido Önvédelmi Klub tagjai bemutattak. Még azok a tagok is gyakorolták a mozdulatok egy részét, akik egészségi állapotuk miatt kénytelenek voltak ülve maradni.
A bemutató után még egy rövid előadást is hallgattunk a közbiztonságról, arról, hogy az idős embereknek mire kell vigyázni az utcán, vagy akár otthon, amikor idegenek kopognak be hozzájuk, rossz szándékkal.

 

A taggyűlés második napirendi pontján, Tóthné Irma pénztárosunk köszöntötte a január hónapban születésnapjukat tartó tagtársainkat.
Ismertette a tagdíjemeléssel kapcsolatos vezetőségi javaslatot. Elmondta, kevés a havi száz forint, mivel már a bélyeg és a boríték is legalább száztíz forint, és ez az összeg az egyéb költségeket még nem is tartalmazza. Javasolta, ezen túl kétszáz forintban állapítsuk meg, a havi tagdíjat.
Kóbor Etelka titkár szavazásra tette fel a javaslatot, amit a jelenlévő tagság egyhangúan megszavazott. 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!