Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Nőnap a Dunaújváros Alapítóinak Egyesületében PDF Nyomtatás E-mail

Nőnapot ünnepeltek Dunaújváros alapítóiA nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak.

 


Erről a jeles napról egyesületünk férfitagjai sem feledkeztek meg. Mint minden évben az idén is megünnepelték a nemzetközi nőnapot, amikor virággal köszöntötték az egyesület nőtagjait. Március 13-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tornatermében került megrendezésre az ünnepség, amelynek vendégei a Kéknefelejcs népdalkör asszonyai voltak.

A batyubál a hagyományoknak megfelelően négy órakor kezdődött, amikor a szépen megterített asztalok köré gyülekezni kezdtek a vendégek. Mindenki „batyuval” érkezett, az asszonyok hozták a maguk sütötte süteményeket, pogácsákat, míg a férfiak egy kis borral és jófajta házi pálinkával érkeztek.


Ezután az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlevő asszonyokat. Elmondta, ők férfiak mennyi mindent köszönhetnek az asszonyoknak. Nem csak, mint anyának és feleségnek tartoznak köszönettel, de a mindennapi élet részeseként nélkülözhetetlenek a férfiak számára. Ezután átadták a szegfűket a jelenlevő asszonyoknak.
A hangulatot már az elején a zenei kíséret alapozta meg, amit csak tovább fokozott a népdalkör asszonyainak remek éneklése Nem telt bele sok idő, már minden tagunk együtt énekelte kórusban az ismert népdalokat. Ez után már csak az volt hátra, hogy a résztvevők táncra kerekedjenek. Miközben folyt a „vigasság”, az asztalnál ülők beszélgettek és ismerkedtek az új tagokkal. A férfiak megdicsérték a finom süteményeket, az asszonyok meg a jóféle házi kolbászt kaptak cserébe.

Végül mindenki úgy búcsúzott, hogy nagyon jól érezte magát, és ezt a remek hagyományt jövőre is meg kell ismételni.

 

 

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők erre a sorra kattintva.

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!