Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Pörkölt, Kéknefelejcs és egyéb vigasságok PDF Nyomtatás E-mail

Készül a pörköltNéha kell egy kis vidámság, hogy a szürke pillanatok mellé boldogabb élmények is legyenek az ember életében!
Ezért rendez a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete olyan összejöveteleket, ahol tagjaink fehér asztal mellett beszélgethetnek, énekelhetnek, és egy kicsit mulatozhatnak is.
Így meghívtuk tagtársainak május 23-án, a Pentele klubházban egy jó magyaros pörkölt elfogyasztására, na meg egy jó vigadozásra. A 17 órakor kezdődő majálisra vendégül hívtuk a Kéknefelejcs népdal együttes tajait is.

 

Néhány tagtársunknak már sokkal korábban kezdődött a „munka”, hiszen a pörköltet el kellett készíteni, tálalni és előkészíteni a helyszint a délután öt órára érkező vendégeknek is. Külön köszönet illeti a Pálhalmai Agrospeciál Kft-t, aki egy fél disznóval járult hozzá a majális megtartásához. De itt kell megemlítenem Szabadi Imre elnököt, és Nevezi József vezetőségi tagunkat, akik a pörköltfőzés szakavatott mesterei. Az ízek harmóniája, a hús finom omlós puhasága, a szaft isteni zamata, mind nekik köszönhetőek. Csak szerényen jegyzem meg Kóbor Etelka titkár nevét is, aki a krumpli főzésnél remekelt.


Délután hamarosan megérkeztek a segítő asszonyok Tóth Jánosné vezetésével, hogy megkezdjék a terítést és a terem díszítését. Már egészen jó hangulat alakult ki, mire a tagok és a vendégül hívott Kéknefelejcs népdalkör tagjai megérkeztek. A lányok hozták a finomabbnál – finomabb süteményeket, a fiuk meg jóféle itókával viszonozták azt.

Végül előkerült a nagy bogrács, ahol ott illatozott a pörkölt, amiből mindenki annyit vehetett, amennyit meg tudott enni. A vacsora végére mindenki úgy jóllakott, hogy alig tudott elmozdulni az asztal mellől. Ez nem volt baj, hiszen azért jöttünk, hogy beszélgessünk, és jól érezzük magunkat. Nemsokára a Kéknefelejcs népdalkör asszonyai és dalos tagtársaink közös éneklésbe kezdtek. Előkerültek népszerű nóták, de a kevésbé ismert népdalok is. Még a népdalkör asszonyai számára is voltak ismeretlen énekek, amik elnyerték tetszésüket és mondták, ők is szívesen megtanulnák ezeket a régi népdalokat, hogy mások is megismerhessék azokat.

Késő este indultak haza a vendégek, egy szép és élménnyel teli összejövetel után.

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!