Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Emlékezés Dunaújváros múltjára PDF Nyomtatás E-mail

Ismét klubnapot tartott a Dunaújváros Alapítóinak egyesülete 2012. szeptember 11-én, hogy megtartsa szokásos őszi évadnyitó taggyűlését. Szép számmal összejött a tagság, hogy a meghívóban szereplő programokon részt vegyen. Most is, mint minden alkalommal Szabadi Imre elnök tartotta a megnyitó beszédet, és Tóthné Irma tagtársunk volt az, aki az aktuális születésnaposokat köszöntötte az egyesület nevében.


Mint ahogyan egyesületünk nevében is szerepel, a tagságunk többsége már a város építésének is részesei voltak. A fiatalabb tagjaink pedig életük nagy részében Dunaújvárosban éltek, így mindenki számára érdekes volt a következő napirendi pont, emlékezés a város múltjára, képekben és videókban.
Igaz először néhány képet néztünk meg az egyesület életéből, emlékezve azokra az előadásokra, kirándulásokra, műsoros estekre, amin a tagságunk részt vett. Jó volt látni a színes képeket, egy –egy ismerős tagtársat, és közben emlékezni a jó hangulatra és a vidám percekre.

 

Az igazi jókedvet azonban a kisfilmek megnézése hozta meg. A fekete – fehér, már egy kicsit megfakult mozgó és állóképek, mindenkiben felidézték a régmúlt emlékeit. Miközben peregtek a filmkockák sokan felismerni vélték a régi önmagukat, ismerőseiket, vagy azokat a kollégákat, akikkel valaha együtt dolgoztak. Mosolyogva nézték a Sztálinváros kezdetekor készült képeket, ahol a pufajkás férfiak, vagy a virágos ruhába öltözött lányok igyekeznek a Vasműbe. Ismerősöket kerestek a képeken, a május elsejei felvonulásokon, vagy a barakkok szűk utcáin. Felismerni vélték a barátokat a sátortáborban, vagy azok között, akik a fiatal város házait építették fel.

 

A fogadtatás hasonló volt a 10 éves Sztálinváros című kisfilm esetében is, de a „Dunaújváros” vagy az Ahol élek: Dunaújváros film is mindenki tetszését elnyerte.

 

A vetítés végén a résztvevő tagok megtapsolták az előadást, majd még egy ideig beszélgettek a látottakról, és a hozzá kapcsolódó élményeikről.

 

(A filmeket a Yue Tube nyilvános oldalain található videókról néztük meg, melyek újra megtekinthetők a vastagon szedett, aláhúzott szavakra kattintva.)


 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!