Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
„Nőnek lenni kiváltság” PDF Nyomtatás E-mail

Köszöntik a nőketIsmét virággal, és üdvözlő szavakkal köszöntötték a nőnap alkalmából a Városalapító egyesület férfi tagjai a női tagtársakat. A batyubálra már a megszokott helyen, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tornatermében került sor, március 13-án.
A férfiak meglepetésként köszöntővel, és természetesen az elmaradhatatlan virággal kedvesedtek. A hangulat ismét fergeteges volt, amit csak fokozott a Parádi testvérek zenekara és a sok finom sütemény, amivel viszont a lányok, asszonyok kedveskedtek a férfiaknak.A köszöntő műsora, amellyel a férfiak kedveskedtek a nőknek


A nő

Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon. Egy angyal arra járt, és megkérdezte:
– Miért töltesz annyi időt ezzel?
És az Úr azt felelte:
– Láttad az összes specifikációt, aminek meg kell felelnem, hogy megformáljam őt? Mosható legyen, de ne műanyag, Több, mint kétszáz mozgó alkatrészből áll, melyek mindegyike cserélhető kell, hogy legyen és mindenféle étellel működnie kell, képesnek kell lennie egyszerre több gyermeket karjában tartani, megölelni őket úgy, hogy az meggyógyítson mindent a lezúzott térdtől az összetört szívig és mindezt mindössze két kézzel.
Az angyalra mindez mély benyomást tett.
– Csak két kéz… lehetetlen! És ez a standard modell?! Túl sok munka ez egy napra… várj holnapig, és fejezd be őt akkor.
– Nem – mondta az Úr. – Már annyira közel vagyok, hogy befejezzem ezt a teremtmény, mely szívem legkedvesebbje lesz. Meggyógyítja magát, ha beteg, és egy nap 18 órát tud dolgozni.
Az angyal közelebb jött, és megérintette a nőt.
– De Uram, olyan puhának alkottad őt.
– Igen, puha. – mondta az Úr. – De erősnek is alkottam. El sem tudod képzelni, mit elvisel és legyőz.
Tud gondolkodni? – kérdezte az angyal.
Az Úr azt felelte: – Nem csak gondolkodni tud, de érvelni és egyezkedni is.
Az angyal megérintette a nő arcát…
– Uram, úgy tűnik, a teremtmény ereszt! Túl sok terhet róttál rá.
– Nem ereszt… – ezek könnyek javította ki az Úr az angyalt.
– Az mire való? – kérdezte az angyal.
És mondá az Úr:
– A könnyekkel fejezi ki bánatát, kételyeit, szeretetét, magányosságát, szenvedését és büszkeségét.
Ez igen nagy hatást tett az angyalra;
– Uram, te zseniális vagy. Mindenre gondoltál. A nő valóban csodálatos!

A nőnap eredetileg nem egy csokor hóvirágról szólt ... s nem is a konyharuháról.
1857. március nyolcadikán New Yorkban negyvenezer munkásnő tüntetett a rossz munkakörülmények, a 12 órás munkanap és az alacsony fizetés miatt. A szegénynegyedből a belváros felé vonuló tömeget brutális rendőri fellépés állította meg.
Ötven évvel később ezen a napon ugyancsak New Yorkban ismét amunkásnők százai léptek sztrájkba az elviselhetetlen munkakörülmények – zsúfoltság, alkalmatlan szellőztetés, veszélyes munkakörülmények – miatt, sztrájkjukhoz csatlakozott a város valamennyi ruhagyári munkása (négyötödük nő).
1911-ben ugyanebben a gyárban tűz ütött ki, az esetleges lopások megelőzése miatt lezárt ajtók és a vészkijáratok hiánya miatt 146 munkás, közöttük 128 nő égett halálra.
Az első nőnapot 1909-ben az Egyesült Államokban tartották, a szocialista párt javaslatára. Az 1910-ben Koppenhágában a Szocialista Internacionálén Clara Zetkin és Luise Zietz javasolta, hogy tegyék nemzetközivé ezt a napot, amelyen tisztelegnek a jogaikért küzdő nőknek, és elismerik az egyenlő bánásmódért, a választójogért folytatott tevékenységüket. A javaslatot a konferencia valamennyi résztvevője elfogadta, de nem jelöltek ki meghatározott napot.
A következő évben Ausztria, Dánia, Németország és Svájc már megünnepelte a nőnapot, a március 19-i gyűléseken, rendezvényeken több millióan vettek részt.
Az egyik legemlékezetesebb nők napja 1917. március 8-án Pétervárott volt, ahol a háborús szenvedéseket, az elnyomást, a megaláztatást, az éhezést megelégelve az orosz nők sztrájkot szerveztek a „kenyérért és a békéért”, a tüntetés a forradalom kitöréséhez vezetett. Néhány nappal később a cár lemondása után megalakult ideiglenes kormány biztosította az orosz nőknek a választójogot.
Az 1921-ben tartott Kommunista Internacionálé résztvevői elfogadták a bolgár nőküldöttség javaslatát, hogy a hivatalos nemzetközi nőnap március 8-a legyen!

Én szeretem a nőket!

A nő valóban csodálatos!

Miért csodálatos a nő?
- A nő olyan erők birtokában van, melyekkel ámulatba ejti az embert. Képes kezelni a gondokat és nehéz terheket hordozni.
- Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét és véleményét.
- Mosolyog, mikor sikoltani szeretne.
- Dalol, mikor sírni volna kedve, sír, mikor boldog és nevet, mikor fél.
- Harcol azért, amiben hisz.
- Kiáll az igazságtalansággal szemben.
- Nem fogadja el a nem-et válaszul, ha tud egy jobb megoldást. Átadja magát, hogy családja gyarapodhasson. Elviszi a barátját orvoshoz, ha fél.
- Szeretete feltétel nélküli.
- Sír, ha gyermekei győzedelmeskednek. Boldog, ha barátai jól vannak.
- Örül, ha születésről vagy esküvőről hall.
- Szíve összetörik, ha közeli rokona vagy barátja meghal.
- De megtalálja az erőt, hogy elboldoguljon az élettel.
- Tudja, hogy egy csók és egy ölelés meggyógyíthat egy összetört szívet.

Amíg a férfi, erősen vizuális alkatú, azaz a gyengédebb nem idomai veszik le legkönnyebben a lábáról, addig a hölgyeket a bókok egy-egy jól elhelyezett példányával lehet megpuhítani vagy a mennyekbe repíteni. A jelenség okát talán tudják a biológusok, mindenesetre ez a tényen nem sokat változtat: ha a férfiak, jó pontokat akarnak szerezni, nincs nehéz dolguk, hízelegniük kell egy kicsit, be kell vetniük az alábbi bókok egyikét.
Nincs a bókok azon mennyisége, amit a nők ne hallgatnának szívesen, főleg ha látják, szívből jön, és nem értik, hogy miért fukarkodnak a férfiak velük annyira. Nem értik, hogy - habár vannak köztünk „nagydumás” típusok is, a férfiak többségének mégis miért jönnek oly nehezen a szép szavak. Az oka talán valami furcsa, társadalmi szerep kialakította gátlás, amely szerint a hízelkedés, az érzelmek kifejtése nem férfidolog?
Pedig olykor érdemes áttörni a hallgatás és a gátlás falait, mert a nők felé küldött bókok, sokszorosan meghálálják magukat. Következzen néhány tuti tipp a sikeres bókok tárházából, amelyeknek női társunk egészen biztos, hogy örülni fog.
A bókok listája elvileg a könnyebben kiejthető mondatoktól halad a fajsúlyosabb bókok felé, de ezt úgyis a helyzet hozza:
- Milyen volt a napod?
- Hú, de szexi vagy!
- Csinosabb vagy, mint a barátnőid
- Okos vagy!
- Veled akarom leélni az életem
- Te teszed teljessé életemet
- Szuper vagy az ágyban!

Mi férfiak, szeretjük a nőket!

Mire vágynak a nők? – és - Mire vágynak a férfiak?

A nők férfiakra vágynak
A nők azt szeretnék, ha kényeztetnék, babusgatnák őket a kapcsolatukban, mert ha nem ez történik, akkor elfásulnak, és úgy érzik, túl sokat nyújtanak a párjuknak. Úgy érzik, hogy csak adnak és adnak, míg egyszer csak már nem lesz mit adniuk.

A férfiak nőkre vágynak
A férfiak azt szeretnék, ha folyamatosan érezhetnék, hogy szükség van rájuk. Ha azt tapasztalják, hogy a társuk bízik bennük, és méltányolja az igyekezetüket, amely arra irányul, hogy a párjuk kívánságait teljesítsék, egyre erősebbek lesznek, és többet tudnak a másiknak nyújtani. A férfiakat úgy lehet ösztönözni, ha elismerik az erőfeszítéseiket.

Flóderer Károly verse:
Minden NŐNEK!

Sűrű erdő közepén hóvirág nyílik,
ez idő tájt a nőket köszönteni illik,
kislánytól a mamáig, szálljon angyal rátok,
teljesüljön minden, amire csak vágytok.

De ne csak ezen a napon köszöntsük fel őket,
minden egyes pillanatban szeressük a nőket,
szeressük, hisz nélkülük üres lenne minden,
bizony nagy űr tátongna minden férfiszívben.

Kívánok én ezennel boldog nőnapot,
remélem, hogy hallják kicsik és a nagyok,
sok-sok szeretettel gondolunk ma rátok,
legyen boldog utatok, amerre csak jártok.

Én, Te, Ő, Mi, Ti, Ők férfiak nagyon szeretjük a nőket!


 

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!