Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Koszorúztunk PDF Nyomtatás E-mail

KoszrúztunkKoszorúzásra gyűltek össze a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete tagjai, 2013. június 18-án, a Görbe utca – Építők útja sarkán elhelyezett márványtáblánál. Immár tizenkettedik alkalommal jött el a lelkes csapat, olyanok, akik részt vettek Dunaújváros építésében, és olyanok is, akik régóta itt éltek a városban és elkötelezettek Dunaújváros iránt.


Az ünnepség Gombos István, humán alpolgármester úr köszöntőjével kezdődött, aki elmondta, régóta figyelemmel kíséri a civil egyesület munkáját, és látja azt az igyekezetet, amit az egyesület tagjai tesznek azért, hogy a település történetét megőrizzék az utókor számára. Elmondta, milyen fontos az, hogy ismerjük a gyökereket, hiszen az emberek áldozatos munkája városépítőkként nem volt hiábavaló. Az emléktábla nem csak a múltra, de a jelenre is emlékeztet, mert a múlt építésén alapulnak a jelen nagy alkotásai. Fontos hogy Dunaújvárost szebbé, és élhetőbbé tegyük a város lakói számára.
Ezután Mess István, az egyesület tagja emlékezett meg Dunaújváros várossá alakulásának 62. évfordulójáról. Nem mondott nagy szavakat, nem emlékezett pátosszal a múltra, csak elmondta az élményeit arról, hogyan építette a várost, amikor még fiatal volt. Emlékezett a munkások életére, idézett történeteket a múltból, és mesélt arról, hogy akkoriban sem volt könnyű az élet, mégis jó volt alkotni és építeni. A szorgalmat és a tenni akarást hozta fel a mai nemzedék számára példaként, és azt, hogy nem szabad elfelejti az elődök küzdelmét és munkáját, mert ez tanulságul szolgálhat az utódok számára.
Végül a koszorúkat Szabadi Imre és Gombost István helyezték el az emléktáblánál.

 

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!