Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Együtt a családdal és a Városalapítókkal! PDF Nyomtatás E-mail

Kóbor etelka, az egyesület titkára  mondja megnyitóbeszédétMinden egyesületnek szüksége van arra, hogy időnként kilépjen a nyilvánosság elé, hogy megmutassa mire képes, és ha ebbe a bizonyításba belevonja a család minden tagját, akkor már szinte biztosítva van a siker is. Ezért gondolta egyesületünk, hogy megrendez egy „Családbarát Napot”, ahol a közösség minden tagja megtalálja a számára megfelelő szórakozást. Ezért választottuk az összejövetelünk színhelyének a dunaújvárosi Petőfi ligetet, és időpontnak egy péntek délutánt, pontosabban 2013. szeptember 13-át.

 

 

Az egyesületünk tagjai „Nagy fába vágták fejszéjüket” amikor a, SZIVÁRVÁNY Civil Családi Szolgáltató Központtal és a Pannon Polgárőrséggel karöltve „Családbarát Napot” szerveztek.  Időt és energiát nem kímélve nekifogtunk a munkának, hogy a család minden tagjának szerezzünk egy kellemes napot. Összeállítottuk a programot, amivel igyekeztünk mindenki érdeklődésének és a korosztályának a megfelelő szórakozást találni.
A játszóházat a kicsiknek ajánlottuk azért, hogy már gyerekként ismerkedjenek a közösséggel, az együtt játszással, hiszen őket is várjuk majd a jövő városvédői közé.
A „Múzeum az utcán” utcai kiállításunkkal az volt a célunk, hogy ízelítőt adjuk annak a kornak az eszközeiből, amikor még a város csak kukoricásból és épülő falakból állt. A Városalapító egyesület néhány tagja is hozzájárult a kiállításhoz, aminek nagy sikere volt, hiszen sok ember lapozta végig a brigádnaplót és tekintette meg a kitüntetéseket.
Az egyesület életét szimbolizálta a Mahjong játék, ami egy kicsit olyan, mint a mi klubunk. Eszességet és ügyességet igényel, kell hozzá tapasztalat, fontos a bölcs éleslátás, az emberismeret és a játékosság, ami a mi tagjainkat is jellemzi. Meg is lett az eredmény, végül egyesületünkből is jelentkeztek tagok, hogy szeretnék ezt a játékot megtanulni.
Kérdezhetné valaki: Akkor hogyan kerül hozzánk a lovas bemutató? Mondhatnám erre: Számunkra fontos a környezet, hiszen számtalan előadást tartottunk ebben a témakörben. Érdekel bennünket a természet, mert egyesületünk tartott bemutatót a növénytermesztésről és az állattartásról (itt jegyzem meg, hogy legjobban a szőlőtermelésről tartott előadás ragadta meg figyelmünket, ezen belül is a borkóstolás gasztronómiai élvezete nyűgözött le bennünket). De visszatérve a lovas bemutatóra, azért iktattuk be a programok közé, mert remek lovaglást látunk a Pannon Polgárőrség Lovas Tagozatának jóvoltából. Már a szőrén kötőfékkel lovaglás is nehéz mutatvány, hát még a vaklovaglás vagy a tüzes akadályugrás. Végül a bemutató után a bemutatót nagy tapssal jutalmazta az a kétszáz ember, aki kíváncsi volt a produkcióra.
És végül, amiről nem feledkezhetünk meg, az a zene, amit a Rádió P munkatársai biztosítottak számunkra. Nosztalgiáztunk egy kicsit, emlékeztünk a régi házibulikra, a szerelmes éjszakára az utcabálon azzal a jó csajjal, vagy a nagy ivászatra a haverokkal, és mindezt megint átélhettük, amikor meghallgatjuk a polgárőr rádió előadásában a 60-as, 70-es, 80-as évek nagy slágereit.
Ezen a „Családbarát Napon” lehetőség volt a játékra, a szórakozásra, a tanulásra, még a táncra is, és mindenkinek arra, - az időseknek, a jó barátok társaságában felidézett régi szép idők emlékére, a fiataloknak meg a jó hangulat miatt – hogy mindenki jól érezze magát a családdal, és a Városalapító egyesület tagjaival!

 

A rendezvényen készült képek megtekinthetők itt, vagy a főoldalon a képgalériára kattintva: http://dunaujvarosalapitok.hu/index.php/kepgaleria/category/28/asSlideshow

 

 

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!