Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Dunaújvárosért Díjjal tüntették ki Boór Jánost PDF Nyomtatás E-mail

Boór JánosEz a díj azon személyeknek és közösségeknek adományozható, akik Dunaújvárosban, illetve Dunaújvárosért maradandót alkottak, illetve tettek. A díjat az október 23-ai ünnepi közgyűlésen a polgármester adta át a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete tagjának Boór Jánosnak.

 

 

Boór János 2007 óta tagja egyesületünknek. Mindig aktív tagként tevékenykedett, klubnapunkon előadásokat tartott és fényképeiből vetítést is tartott az egyesület tagjai számára. Emberként példát mutatott minden tagtársunknak, hiszen egész életében a városért és a közösségért tevékenykedett. Üzenete a jövő városépítőinek: ápoljátok értékeinket, sokat tanuljatok, és legyetek büszkék a városunkra.


Boór János 1935. február 28-án született előszálláson. 1950-ben már részt vett a Május 1 utcai építkezéseken, mint középiskolás. A katonaság után 1959-ben végleg letelepedett Dunaújvárosban. A Dunai Vasmű Műszerüzemében kezdett el dolgozni, majd 1959. augusztus 1-től a MÜM 316 Ipari Szakmunkásképző Intézetben tanított egészen a nyugdíjba vonulásáig.
A város építésében oktató és nevelő munkával vett részt. 1968 óta a rádióamatőrként klubvezető volt, de részt vett a sportélet irányításában és szervezésében is. Munkája elismeréseként több MHSZ elismerést, Honvédelmi érdemérmet, a pedagógusi munkáért pedig több elismerést is kapott.
1995-től fokozott figyelmet fordít a művészetek iránt. Talált tárgyakból kisplasztikákat készít, amik több díjat is nyertek kiállításokon. Irodalomból is jeleskedik, verseskötete is készült, 2008-ban pedig riportkönyvet adott ki „Arcok és értékek az acélvárosban” címmel.
A fotózás is szívügye, hiszen Rosti Pál fotóklub aktív tagja. A várost és környezetét rendszeresen fotózza, többek között egyesületünk tagjairól is számtalan képet készített.
Ezúton gratulálunk a Dunaújvárosért Díjhoz, és kívánunk neki jó egészséget, és sikereket a további munkához.

 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!