Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Dunaújváros díszpolgárát köszöntötték 90. születésnapja alkalmából PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Bakos KárolyDr. Bakos Károly a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete alapító tagja. Ismert közéleti ember, aki még kilencven éves korában is praktizál és szakmai tanácsot ad.
Mi is köszöntjük tagtársunkat az egyesület minden tagja nevében, és kívánjuk, hogy a századik évfordulója alkalmából is ugyan ilyen jó erőben és egészségben köszönthessük.

 
Dr. Bakos Károly Dunapentelén, 1923. november 1-én született, iparos családban. 1929-33 között elvégezte a Dunapentelei Állami Elemi Népfőiskolát. A középiskoláját a Kőszegi Szt Benedek Rend Kth Ferenc József Főgimnáziumában végezte, ahol 1941-ben érettségizett. A Pázmány Péter Tudomány Egyetem Jog és Államtudományi Karán tanult 1941-től 1946-ig. Utána a Jogász szakszervezet munkatársa volt, majd dr. Vámbéri József ügyvédnél volt ügyvédjelölt. A sorsa úgy alakult, hogy 1940-1950-es években telefonkönyv ügynökként és hómunkásként volt kénytelen megkeresni a megélhetéshez szükséges munkabért.
1952-ben került ismét vissza városunkba, Kaszta Jenő földmérő mérnökcsoportjába, ahol a Vasmű területi felmérésénél figuráns és jegyzőkönyvvezető volt és a szintkülönbségek számítását végezte. Majd egy évig a Sztálinvárosi Kiskereskedelmi Vállalat, utána Sztálinvárosi Vendéglátóipari Vállalat jogtanácsosa lett.
Ügyvédi vizsgáját 1953-54 évben szerezte. 1953. november 3-tól a Sztálin Vasmű Kohászati Üzeménél, a Sztálin Vasmű Kombinátnál, majd a Dunai Vasműnél, a Dunaferr Dunai Vasműnél jogtanácsos, ezután 1983-ban nyugdíjba vonult. Munkáját tovább folytatta, majd 1991. augusztus 30-tól ugyan ott ügyvédként tovább dolgozott a mai napig.


A család és a munkahely mellett folyamatosan közfeladatokat is ellátott. 2000 óta a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete alapító tagja, és a vezetőség tagja is.

90 éves születésnapja alkalmából a jókívánságaink mellé az alábbi verset küldjük dr. Bakos Károlynak.

Nem az a fontos, hogy meddig élünk,
Hogy meddig lobog vérünk,
Hogy csókot meddig kérünk és adunk,
Hanem az, hogy volt sok napunk,
Amiért érdemes volt élni.
(Ady Endre)


 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!