Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete

Információ

- Kérdése van a weboldalunkkal kapcsolatban?

- Szeretne tagként csatlakozni hozzánk?

Hívja Tóth Jánosné, Irmát.

Telefon: 25/400-272Címlap
Látogatás Budapestre a Tropicarium Tengeri akváriumban PDF Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Látogatás Budapestre a Tropicarium Tengeri akváriumban
Tropicarium
Minden oldal

TropicariumEgyesületünk tagjai elhatározták, hogy november 18-án kirándulnak Tropicariumba - a "cápás állatkertbe". Mivel nyugdíjas tagjaink kedvezménnyel utazhatnak, így kézenfekvő volt, hogy vonattal indulunk el meglátogatni a különleges akváriumokat és a világ minden tájáról érkező állatokat.

 

A vonat közvetlen Budatétényre, a Campona megállójába érkezett, így pár száz méter után már ott is voltunk a Tropicarium előtt. Mindenki számára különleges élmény volt az óceán állatvilágát ilyen közelről látni. Megálltunk és tátott szájjal néztük a felettünk átúszó hatalmas szirtcápátkat vagy az Európában csak nálunk megcsodálható cápafarkú gitárráját. A gigantikus tengeri akvárium a 12 méteres alagúttal, mindenkinek nagy élmény volt, és mondanom sem kell jó hosszú ideig ott álltunk ott, és néztük a halakat meg mindenféle különleges vízi élőlényeket.

Látványosságban azután sem volt hiány, hiszen a következő akváriumokban lévő színes bohóchalak felvonultatták előttünk a szivárvány minden színét. A sok apró színes hal egyszerre mozdulva, majd valamitől megriadva szét „szaladva”, olyan volt, mint egy tengeri tűzijáték.

Az igazán különleges élmény a rája simogató volt. Senki sem gondolná komolyan, hogy egy ráját meg lehet simogatni, akár egy puli kutyát az udvarban. Pedig lehet, és csak tanácsolni tudom, aki teheti, próbálja ki. Én is kipróbáltam, és ahogyan a kezemmel mozgattam a víz felületét, egyszer csak jött a rája és az orrát (?) a kezemhez érintette. Persze nem maradt sokáig, - szerintem csalódott, mert valami ételfélét várt tőlem-, gyorsan továbbúszott majd elvermelte magát az akvárium finom homokjában.

A hazai vizekben élő halak sem okoztak csalódást számomra, volt olyan fajta is, amivel még én nem találkoztam.

A lusta aligátorokat, egzotikus hüllőket, kétéltűeket is alaposan megnéztük, hiszen nem minden nap van lehetőség arra, hogy közelről láthassunk ilyen állatokat. Itt természetes élőhelyüknek megfelelő környezetben tartották őket, még a trópusi eső is eleredt negyed óránkét. Persze ezt nekünk is látni kellett, és hogy ne ázzunk el az esőben, az erre a célra felállított bambusz kunyhóban vészeltük át a zivatart.

Mesélhetnék még a madarakról, akik szabadon röpködnek, a majmokról, vagy a rémisztő és mérges rovarokról (ezek nincsenek szabadon), de helyette azt tanácsolom, mindenki személyesen nézze meg a Tropicariumot, ahogyan az egyesületünk tagjai is tették.

Látogatás után egy kis szabad programon vettünk részt a plázában, ebéddel és vásárlással egybekötve, majd késő délután visszaindultunk Dunaújvárosba.


 
Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, Powered by Joomla!